image
image

Kijken naar een kunstwerk is iets heel anders dan “zien”. Dat moet je leren..

Nicoline Voormolen
Creatief zijn hoort bij mij. Net even anders dan het gangbare, dat is hoe ik de dingen doe.
Als kind was ik veel aan het fröbelen. Op de Pedagogische Academie koos ik handenarbeid en textiele-werkvormen als eindexamenvakken. Ook aan beeldhouwen heb ik nog een tijdje gesnuffeld. Allerlei kunstvormen trokken mijn aandacht, maar ik moest een keuze maken om me verder en diepgaander te kunnen ontwikkelen. Het werd tekenen en schilderen.
Door het volgen van allerlei cursussen heb ik me verschillende technieken eigen gemaakt en uiteenlopende materialen geprobeerd. Uiteindelijk ligt mixed-media mij het beste. Ik gebruik letterlijk alles op mijn doeken: van kranten tot een toetsenbord.
Binnen het kunstcollectief Woman4Art werk ik samen met andere beeldend vormgevers. We richten ons op het spanningsveld tussen kunst en kijker, met als doel om kunst toegankelijk te maken voor een grote groep mensen. Ons werk was jarenlang te zien in onze ateliergalerie op de Culturele Route van Gorinchem. We namen deel aan allerlei projecten in streek of stad, en ook nu nog zijn we graag betrokken bij lokale creatieve initiatieven. Daarnaast exposeren we regelmatig gezamenlijk en soms individueel.
Kunst is iets waarin je steeds weer een volgende stap kunt zetten. Inmiddels studeer ik op de Kunstacademie Arendonk in België, om hier de fijne kneepjes van het schilderen te leren.
Ook werk ik al jaren met veel plezier in het basisonderwijs, als vakleerkracht, groepsleerkracht en cultuurcoördinator. Op school zijn de expressievakken: handenarbeid, textiele-werkvormen, tekenen, muziek en drama van groot belang. Kinderen die op cognitief gebied minder sterk zijn, kunnen op creatief gebied juist uitblinken. Ik zie keer op keer hoe dat ze motiveert en zelfvertrouwen geeft.
Dankzij deze mix van werk en passies is creativiteit elke dag onderdeel van mijn leven iets waar ik ontzettend van geniet!
Nicoline Voormolen

Mijn werk

Wij horen graag van u!

Benieuwd naar wat Woman 4 Art voor u kan betekenen? Of wilt uw een workshop inplannen? Laat dan een bericht hiernaast achter. Bellen of mailen mag natuurlijk ook.
Marian Tenkink:
  • Dokter Biegelstraat 5, 4205 AM Gorinchem
  • m.h.tenkink@planet.nl
  • 0623832754
Nicoline Voormolen:
  • Ravelijn 11, 4207 GH Gorinchem
  • nvoormolen@icloud.com
  • 0610510585

Uw vraag