image
image

Kunst toegankelijk maken voor een breed publiek.

Marian Tenkink
Kunst maken is voor mij een passie die levensvreugde brengt. Maar met mijn “verhaal” wil ik ook mensen een moment van bezinning brengen.
Graag werk ik samen met andere kunstenaars, vaak gestuurd door een thema. Thema’s die maatschappij kritisch zijn, thema’s die bijdragen mensen te verbinden.
Het deelnemen als kunstenaar aan Kunstcollectief Woman4Art geeft veel voldoening. Samen naar iets toewerken, informatie verzamelen, tentoonstellingen bezoeken, ideeën uitwisselen, informatie inwinnen, materiaal verzamelen en werken naar een eindpresentatie inspireert. Het versterkt je eigen werk en je ontwikkeld nieuwe paden.
Na mijn lerarenopleiding tekenen en textieltechnieken heb ik een eigen creatief centrum opgezet, alwaar ik cursussen gaf aan kinderen en volwassenen. Tevens organiseerde ik exposities van eigen werk en van andere kunstenaars.
Als designer voor Textielconcern Nijverdal Ten Cate: badstofweverij Seahorse, heb ik dessins ontworpen voor handdoekcollecties  en vrije tijds badgoed, alsmede productontwikkeling en presentatie behoren tot deze functie.
Door middel van extra studies heb ik mij technieken als edelsmeden, het maken van brons plastieken en zeefdrukken eigen gemaakt. Ook ontwikkel ik zelf technieken zoals o.a. aqua-batik, een combinatie van aquarel op stof en batik. Natuur, cultuur en reizen zijn voor mij een bron van inspiratie. Graag combineer ik verschillende materialen en technieken: mixed media. Ik wil dit omzetten naar sferen en thema’s die mensen raken. Dit is terug te zien in de serie : Change Now
CHANGE NOW
Door Marian Tenkink met gedichten van Will Egas

Met deze serie schilderwerken, CHANGE NOW, hoop ik een ieder te inspireren, zoals ik mij heb laten inspireren door de tien geboden, tien streefregels voor de eenentwintigste eeuw. Deze zijn samengesteld door Ervin Laszlo. Hij richtte in 1993 de ‘Club van Boedapest’ op (www.clubofbudapest.com), met als doel meer ruimte voor solidariteit, verantwoordelijkheid, wederzijds respect en eenheid over de wereld te verspreiden. Zodat we ons goed realiseren hoe kwetsbaar onze planeet is.

image

Maatwerk

Vertel mij uw verhaal en ik vang het in een schilderij. Vertel mij waar u van houdt, waar u voor staat! Uw mooiste jeugdherinneringen, favoriete muziek, kunst, poëzie, boeken. Herinneringen aan mooie landschappen, bijzondere culturen, lievelingskleuren, enz. In enkele gesprekken komen we tot een mooi concept, dat wordt uitgewerkt in een schilderij.
image

Mijn werk

Wij horen graag van u!

Benieuwd naar wat Woman 4 Art voor u kan betekenen? Of wilt uw een workshop inplannen? Laat dan een bericht hiernaast achter. Bellen of mailen mag natuurlijk ook.
Marian Tenkink:
  • Dokter Biegelstraat 5, 4205 AM Gorinchem
  • m.h.tenkink@planet.nl
  • 0623832754
Nicoline Voormolen:
  • Ravelijn 11, 4207 GH Gorinchem
  • nvoormolen@icloud.com
  • 0610510585

Uw vraag